BR6000 ROLL-BAR

Natisni stran

Dva osnovna modela

New Holland razpolaga z dvema različnima Roll-Bar ™ modeloma: model BR6080 in model BR6090. Bale iz obeh naprav imajo enak premer, kar pomeni, da se razlikujeta v podrobnostih, ki določajo, kje bo posamezen model v uporabi.  Med te podrobnosti uvrščamo širino redi ter rabo bal (za krmo ali steljo).

Roll-Bar ™ sistem

Glavna naloga tega sistema je poskrbeti za zanesljivo rotiranje bale. Za to poskrbijo rotacijske palice, ki se trdno zasidrajo v balo. Stiskanje poteka lažje, ker se nam ni treba ozirati na vse dejavnike, kot je npr. želena gostota bale.

Preizkušen sistem, ki deluje

Pogonski valj in pritalni valj poskrbita za pravilno obliko bale v vseh delovnih pogojih. Stabilnost slednje je še posebej pomembna, ko začnemo z delom, saj s svojo enakomerno rotacijo poskrbi za lep izgled in vodoodpornost bale.

Visoka delovna sposobnost

New Hollandova Roll-Bar ™ BR6090 balirka ima pobiralno napravo (2 m široko), katere glavna naloga je pospešitev dela. S pomočjo dveh robustnih pobiralnih koles se naprava odlično prilagaja na delovno površino, dodatno prilagodljivost pa doprinese hidravlično uravnavanje pobiralne naprave.

Dolgo skladiščenje bal

2 metra široka pobiralna naprava omogoča vozniku izdelavo bale s širokimi redmi. To olajša delo, ker se skrajšata delovni čas in prevožena dolžina. Široke redi imajo še druge pozitivne lastnosti. Slama v bali je enakomerno razporejena, zaradi česar je gostota po celotni bali enaka. Iz tega sledita boljša stabilnost in možnost daljšega skladiščenja bal.

Varno vezenje

Za varen začetek vezenja skrbi t. i. ''Duckbill'' sistem. Preprosta konstrukcija hrani vezivo (Mreža, niti ali folija) in ga vstavi v komoro za stiskanje. Tukaj se vezivo nanese na balo, za vezavo pa poskrbi stalna rotacija bale.

Količina veznega materiala zadostuje za več kot en delovni dan

Balirka je sposobna tovoriti do tri mreže naenkrat (eno za sprotno delo in dve rezervni). Če se namesto mreže uporabi nit, je možno hraniti kar do šest rol.

ModelDimenizija bale (širina / premer)Volumen baleŠirina odprtine za vnos slameTeža
BR6080

1,20 m / 1,25 m

1,47 m2

2 m

2244

BR6090

1,20 m / 1,25 m

1,47 m2

2 m2775
Brošura - angleški jezik